HyperLink
Ταξιδιωτικοί Πράκτορες
Εξυπηρέτηση πελατών
(+357) 22 411111 | 25 721133 | 24 828700
Τουριστικός Οδηγός : Αυστρία

Email
this page
Print
this page

Βιέννη
Η Βιέννη είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας, με πληθυσμό περίπου 1.600.000 κατοίκων είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Δούναβη.Αξιοθέατα
Το Παλάτι Schoenbrunn αποτελούσε τη θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας και απαρτίζεται από το Παλάτι, τους αυτοκρατορικούς κήπους, το ζωολογικό κήπο, τη Γκλοριέτε, το Μουσείο των Αμαξών και το Λαβύρινθο. Το 1830 γεννήθηκε εδώ ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ, ο οποίος και κατοίκησε εδώ με την αυτοκράτειρα Σίσι από το 1848 μέχρι το 1916. Σήμερα το Παλάτι αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO εξαιτίας της μοναδικής αρχιτεκτονικής του, των εκπληκτικών επίπλων εποχής που διαθέτει, τους θαυμαστούς κήπους του και του πολιτικού και κοινωνικού ρόλου που έπαιξε.
Το Αυτοκρατορικό Παλάτι Hofburg ήταν τα χειμερινά ανάκτορα, περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Εδώ ήταν η έδρα της αυστριακής εξουσίας επί 6 αιώνες, στην οποία όλοι οι ηγεμόνες φιλοδοξούσαν να αφήσουν το στίγμα τους. Επτά αιώνες αρχιτεκτονικής εξέλιξης παρουσιάζονται στα 10 περίπου κτίρια, από τον γοτθικό ρυθμό μέχρι τον ιστορικισμό του τέλους του 19ου αιώνα.
Το Μουσείο Sisi που στεγάζεται στα κτίρια του Hofburg, μπορείτε να δείτε όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε η αυτοκράτειρα Ελισάβετ, αλλιώς γνωστή ως Σίσι και παρουσιάζεται η ιστορία της ζωής της από την νεαρή της ηλικία στη Βαυαρία μέχρι τη δολοφονία της στη Γενεύη. Επιπλέον παρουσιάζονται οι εμμονές που είχε στη ζωή της με το αδύνατο σώμα, την αθλητική κατάσταση κ.α. Θα μπορέσετε να θαυμάσετε αντικείμενα όπως ενδυμασίες της, πορτραίτα, το σετ ταξιδιού που χρησιμοποιούσε, το μίνι γραφείο, το σετ ζωγραφικής της, αλλά και αντικείμενα από το Παλάτι Αχίλλειον που έχτισε στην Κέρκυρα.
Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου (Στέφανσντομ) βρίσκεται στο κέντρο της Βιέννης και εδώ βρίσκονται τα λείψανα ορισμένων από τους Αψβούργους. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο αφού η εκκλησία υπάρχει τουλάχιστον 800 χρόνια και το μόνο που έχει μείνει από τον αρχικό ναό είναι η Πύλη των Γιγάντων και οι Πύργοι των ειδωλολατρών. Η αρχική καμπάνα είχε κατασκευαστεί από τα κανόνια που άφησαν πίσω τους οι Τούρκοι, όταν εγκατέλειψαν τη Βιέννη το 1683. Το 1945, η καμπάνα έπεσε μέσα από τη στέγη, όταν μια πυρκαγιά έπληξε τον Άγιο Στέφανο. Έτσι κατασκευάστηκε μια νέα ακόμα μεγαλύτερη καμπάνα από τα υπολείμματα της παλιάς.
Το Πράτερ ήταν αρχικά αυτοκρατορικά εδάφη για κυνήγι. Το 19ο αιώνα η δυτική άκρη του Πράτερ έγινε μεγάλο λούνα παρκ, με πάγκους, θεάματα, μπυραρίες και μεζεδοπωλεία με λουκάνικα για τους Βιεννέζους εργάτες. Σήμερα αποτελεί ένα τεράστιο λούνα παρκ με πολλά παιχνίδια. Εντυπωσιακός είναι ο τεράστιος τροχός Riesenrad, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1896.
Το Μπελβεντέρε χτίστηκε ως θερινό ανάκτορο του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας και αποτελείται από 2 παλάτια τα οποία συνδέονται με έναν κήπο, σχεδιασμένο κατά τα γαλλικά πρότυπα. Ο κήπος είναι σχεδιασμένος σε 3 επίπεδα, το καθένα από τα οποία έχει μια κλασσική αναφορά: το χαμηλότερο μέρος αντιπροσωπεύει τον τόπο των Τεσσάρων Στοιχείων, το κεντρικό τον Παρνασσό και το ψηλότερο τον Όλυμπο.
Το Εθνικό Θέατρο Burgtheater αποτελεί την πλέον επιφανή σκηνή σήμερα του γερμανόφωνου κόσμου. Το πρώτο θέατρο χτίστηκε επί Μαρίας Θηρεσίας. Το 1888 αντικαταστάθηκε από το σημερινό κτίριο σε ρυθμό ιταλικής Αναγέννησης. Στο εξωτερικό του θεάτρου δεσπόζει το άγαλμα του Απόλλωνα, καθισμένου ανάμεσα στη Μελπομένη και τη Θάλεια και πάνω από το ανάγλυφο του Βάκχου και της Αριάδνης.
Το Haas House χτίστηκε απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, επενδυμένο με γυαλί και καθρέφτες οι οποίοι αντανακλούν τον καθεδρικό ναό και κάνουν την πλατεία του Αγίου Στεφάνου να φαίνεται πιο εντυπωσιακή και μεγάλη. Στην αρχή, ο λαός της Βιέννης δε συμφωνούσε με αυτή τη μοντέρνα προσθήκη στην πόλη, αλλά σήμερα είναι το καμάρι της πόλης και από την κορυφή του μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα.
Η Εκκλησία του Καρόλου κτίστηκε από τάμα που έκανε ο αυτοκράτορας Κάρολος ΣΤ' κατά τη διάρκεια της πανώλης του 1713, ότι αν απαλλασσόταν η πόλη από την πανώλη θα έχτιζε εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Κάρολο Μπορομέο, προστάτη εναντίον της πανώλης. Ο γιγάντιος θόλος και η πύλη είναι αρχιτεκτονικά δάνεια από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, ενώ υπάρχουν και ανατολίτικα στοιχεία στις πύλες και τις στήλες που θυμίζουν μιναρέ. Το εσωτερικό διακοσμήθηκε μεγαλοπρεπώς με ανάγλυφα και ιερά τέμπλα από τους πιο προικισμένους καλλιτέχνες της εποχής.
Το Μουσείο Albertina είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο που έχει στην κατοχή του περίπου 60,000 πίνακες ζωγραφικής, όπως ο φημισμένος Λαγός του 'Αλμπρεχτ Ντύρερ που από το 1502 βρίσκεται εδώ, καθώς και άλλα πολλά έργα των Leonardo da Vinci, Buonarroti, Rembrandt, Rubens, Lorrain, Delacroix, Manet και Cezanne, αλλά και Schiele, Klimt, Kokoschka.
Το Μουσείο Ιστορία της Τέχνης (Kunsthistorisches Museum Wien), οι συλλογές του βασίζονται κυρίως στους θησαυρούς που συγκέντρωσαν οι Αψβούργοι ηγεμόνες. Το μουσείο περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, αντικείμενα μεγάλης αξίας χρηματικής και τέχνης και πολλά άλλα.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας άνοιξε το 1889 και οι συλλογές του έχουν μεγάλη θεματική ευρύτητα, περιλαμβάνοντας αρχαιολογικά, ανθρωπολογικά, ορυκτολογικά, ζωολογικά και γεωλογικά εκθέματα.
Το Κοινοβούλιο που κατασκευάστηκε μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Αψβούργων. Μπροστά από την είσοδο του κτιρίου υπάρχει η Κρήνη της Αθηνάς, δηλ. το άγαλμα της θεάς της σοφίας.
Η Κρατική Όπερα της Βιέννης (Staatsoper) άνοιξε το 1869 υπό τους ήχους του Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ. Στην αρχή, αυτό το κτίριο νέο-αναγεννησιακού ρυθμού δεν εντυπωσίασε καθόλου τους Βιεννέζους, αλλά όταν μεγάλο μέρος του κτιρίου καταστράφηκε από βόμβα, οι κάτοικοι το εξέλαβαν ως σημάδι και ανακατασκεύασαν την αίθουσα και τη σκηνή. Η όπερα άνοιξε ξανά υπό τους ήχους του Φιντέλιο του Μπετόβεν.
Μετακινήσεις
Η Βιέννη διαθέτει ένα άριστα ανεπτυγμένο δίκτυο συγκοινωνιών. Λεωφορεία, τρένα, τραμ και μετρό εξυπηρετούν τους επιβάτες προς κάθε μεριά της πόλης και η μεταφορά γίνεται με ασφάλεια, ταχύτητα και συνέπεια με οικονομικό τρόπο. Η δημόσια υπηρεσία μεταφορών της Βιέννης (Wiener Linien) λειτουργεί 5 γραμμές μετρό, 31 γραμμές τραμ, 80 λεωφορειακές γραμμές, από τις οποίες οι 21 είναι γραμμές που κυκλοφορούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτή τη στιγμή ο στόλος αποτελείται από 600 βαγόνια του τραμ και 500 λεωφορεία.
© 2011 Xenos Travel by Royal Holidays. All Rights Reserved. Designed and developed by Polymedia
Powered by Polymedia Business Manager