HyperLink
Ταξιδιωτικοί Πράκτορες
Εξυπηρέτηση πελατών
(+357) 22 411111 | 25 721133 | 24 828700
Τουριστικός Οδηγός : Ολλανδία

Email
this page
Print
this page

Χάγη
Η Χάγη είναι η διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Βρίσκεται στα δυτικά της χώρας, στην επαρχία της Νότιας Ολλανδίας της οποίας αποτελεί επίσης την πρωτεύουσα. Η Χάγη φιλοξενεί την Έερστε Κάμερ και Τβέντε Κάμερ, δηλαδή την άνω και κάτω βουλή αντίστοιχα, που σχηματίζουν το Ολλανδικό κοινοβούλιο. Επίσης στη Χάγη ζει και εργάζεται η βασίλισσα Βεατρίκη. Στην πόλη βρίσκονται όλες οι ξένες πρεσβείες και τα κυβερνητικά υπουργεία, όπως επίσης το Ανώτατο Δικαστήριο και πολλοί οργανισμοί. Παρ’ όλα αυτά επίσημη πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι το Άμστερνταμ, σύμφωνα με το Ολλανδικό σύνταγμα.

Η Χάγη είναι έδρα διαφόρων θεσμών των Ηνωμένων Εθνών:

 • Το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης, που βρίσκεται στο Παλάτι Ειρήνης
 • Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία
 • Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
 • Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών όπλων.
 • Άλλοι μείζονες διεθνείς οργανισμοί στη Χάγη είναι η Γιουροπόλ και η Ακαδημία της Χάγης για το Διεθνές Δίκαιο.


 • Διασκέδαση
  Η Χάγη δεν έχει τη φήμη πόλης με έντονη νυχτερινή ζωή. Όλη η νυχτερινή ζωή περιστρέφεται γύρω από τις τρεις βασικές πλατείες στο κέντρο της πόλης: την Πλέιν (‘Πλατεία’), την Χρότε Μαρκτ (‘Μεγάλη Αγορά’) και την Μπαουτενχόφ (Εξωτερική Βουλή), που βρίσκεται έξω από το Μπιννενχόφ). Η Μπαουτενχόφ διαθέτει τον πολυτελή κινηματογράφο Πατέ Μπαουτενχόφ και μερικά μπαρ και εστιατόρια κοντά. Παρόμοια διάταξη νυχτερινής ζωής επικεντρωμένης γύρω από έναν κινηματογράφο διαθέτει και το Σεβενίνχεν, αν και ιδιαίτερα το καλοκαίρι, η παράκτια λεωφόρος με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τη διασκέδαση προσελκύει τους περισσότερους.
  Αξιοθέατα
  Η Μαντουροντάμ είναι μια μικρογραφία πόλης στη Χάγη, που αντικατοπτρίζει ολόκληρη την Ολλανδία (εστιάζοντας στην αρχιτεκτονική, την υποδομή και την ιστορία).
  Το Μαουριτσχάους εκθέτει πολλούς πίνακες του Γιοχάννες Βερμέερ, Ρέμπραντ φαν Ρέιν και Πάουλους Πόττερ.
  Το Βασιλικό Θέατρο και η ομάδα Νασιονάαλ Τόνεελ βρίσκονται στο Κόρτε Φοορχάουτ
  Το Χεμεντεμουζέουμ φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή εικόνων από τον Ολλανδό ζωγράφο Πιέτ Μοντριάν καθώς και άλλη σύγχρονη τέχνη.
  Το Μουσείο Έσερ βρίσκεται στο πρώην Βασιλικό Παλάτι στο Λάνχε Φοορχάουτ.
  Το Πανοράμα Μεσντάχ φιλοξενεί έναν κυλινδρικό ‘πανοραμικό’ πίνακα ύψους 14 μέτρων και μήκους 120 μέτρων, που απεικονίζει την Χάγη και το Σεβενίνχεν στον 19ο αιώνα, φτιαγμένο από τον Χέντρικ Βίλλεμ Μέσντάχ. Παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο, που δίνει στον θεατή την εντύπωση πως κοιτάζει μια πραγματική σκηνή και όχι μια ζωγραφιά.
  Το Μουσείο Μπέλντεν ααν Ζέε διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από γλυπτά, κυρίως από καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.
  Το Μουζέον είναι ένα επιστημονικό μουσείο.
  Το Κονγκρες χεμπάου φιλοξενεί το ετήσιο Φεστιβάλ Τζάζ Βόρειας Θάλασσας. Ωστόσο, η οργάνωση του φεστιβάλ σκοπεύει να μετακομίσει στο Ρότερνταμ στο κοντινό μέλλον.
  Το Θέατρο Λούσεντ φιλοξενεί το διάσημο Ολλανδικό χοροθέατρο, Νέντερλαντς Ντανς Θίατρ, ή NDT, ένας όμιλος μοντέρνου χορού. Το κτήριο του NDT σχεδιάστηκε από τον Ολλανδό αρχιτέκτονα Ρεμ Κοολχάας το 1998.
  Μετακινήσεις
  Οι δημόσιες μεταφορές στη Χάγη αποτελούνται από έναν μεγάλο αριθμό γραμμών λεωφορείων και τραμ. Τα σχέδια για μετρό αναβλήθηκαν επ’ αόριστον στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Ωστόσο, από το 2004 υπάρχει ένα τούνελ με δύο υπόγειους σταθμούς τραμ (οι Σπάου και Χρότε Μαρκτ) στο κέντρο της πόλης.
  © 2011 Xenos Travel by Royal Holidays. All Rights Reserved. Designed and developed by Polymedia
  Powered by Polymedia Business Manager