HyperLink
Ταξιδιωτικοί Πράκτορες
Εξυπηρέτηση πελατών
(+357) 22 411111 | 25 721133 | 24 828700
Πανόραμα Κούβας
9 ΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις:
30/4

Με πτήσεις της Aeroflot
από
€2185
Δήλωσε το ενδιαφέρον σου τώρα.


Πτήσεις
DATEFROMTOCARRIERFLIGHTTIME
30/4/21ΛΑΡΝΑΚΑΜΟΣΧΑAEROFLOTSU 207101:50 - 05:40
30/4/21ΜΟΣΧΑΑΒΑΝΑAEROFLOTSU 15007:25 - 12:30
7/5/21ΑΒΑΝΑΜΟΣΧΑAEROFLOTSU 15114:15 - 08:20+1
8/5/21ΜΟΣΧΑ ΛΑΡΝΑΚΑAEROFLOTSU 207409:55 - 13:45

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΟΣΧΑ - ΑΒΑΝΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στις 11.00 το βράδυ της προηγούμενης μέρας και αναχώρηση για την Αβάνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΑΒΑΝΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ & ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝΤΙΚΕΣ)
Πρόγευμα και ξενάγηση στην πιο όμορφη πόλη της Καραϊβικής. Θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία της Επανάστασης με τις τεράστιες προσωπογραφίες του Τσε Γκεβάρα και του Καμίλο Σιενφουέγκος. Θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο της Αβάνας, θα διασχίσουμε τη σύγχρονη συνοικία του Βεδάδο με την κεντρική πλατεία Copelia και την περίφημη παραλιακή λεωφόρο Μαλεκόν για να καταλήξουμε στο Καπιτώλιο, πιστό αντίγραφο αυτού στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών. Η περιήγηση μας αλλάζει ρυθμό και μπαίνουμε στην Παλιά Αβάνα, πολιτιστική κληρονομιά και προστατευόμενη από την UNESCO από το 1982, η οποία φιλοξενεί μερικά από τα ωραιότερα αποικιακά κτήρια στην Καραϊβική. Θα ξεναγηθούμε στο μουσείο του ρουμιού, όπου μας προσφέρεται ποτό και θα επισκεφθούμε τη μοναδική Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Καραϊβικής τον Άγιο Νικόλαο. Στη συνέχεια περπατώντας θα δούμε την Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, την Παλιά Πλατεία και την Πλατεία των Όπλων. Είσοδος στην εντυπωσιακή Μικρογραφία της Παλιάς Αβάνας, έκτασης 48 τ.μ., που συνοδεύεται από ηχητικό show και εικονική απεικόνιση της ανατολής και δύσης του ηλίου πάνω στην πόλη. Τέλος θα συνεχίσουμε προς την Καθεδρική Πλατεία, τον «ναΐσκο» Templete και το Castillo de LaFuerza Real. Στη συνέχεια επίσκεψη στο πειρατικό φρούριο Ελ Μόρο, που βρίσκεται σε θέση περιωπής στην είσοδο του λιμανιού με μαγευτική θέα. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο παζάρι της πόλης, με απίστευτα χειροποίητα αντικείμενα και κλείνοντας θα «κλέψουμε» λίγο ακόμη από τον χρόνο σας, προσφέροντάς σας μία ανεπανάληπτη βόλτα με αυτοκίνητα-αντίκες στο καταπράσινο, εξωτικό δάσος της Αβάνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Τα βράδυ σας προσκαλούμε στο ξακουστό καμπαρέ «Παριζιέν» για να παρακολουθήσετε ένα φαντασμαγορικό show. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΑΒΑΝΑ - ΒΙΝΙΑΛΕΣ/ΠΙΝΑΡ ΝΤΕΛ ΡΙΟ - ΑΒΑΝΑ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την μαγευτική κοιλάδα Βινιάλες, στη δυτικότερη επαρχία της Κούβας, το Πινάρ ντελ Ρίο, όπου καλλιεργούνται τα καπνά για τα καλύτερα πούρα στον κόσμο. Επίσκεψη σε τοπικό παρασκευαστήριο πούρων για να δούμε από κοντά την επεξεργασία τους. Το σκηνικό στην κοιλάδα αυτή είναι εξωπραγματικό. Πράσινοι, βελούδινοι λοφίσκοι γνωστοί με το όνομα «μογκότες», πανύψηλα φοινικόδεντρα, καταρράκτες και υπόγειες σπηλιές με ποτάμια συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την τεράστια τοιχογραφία της προϊστορίας και τη Σπηλιά Του Ινδιάνου, για να διασχίσουμε με μικρή βάρκα το υπόγειο ποτάμι. Μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο σε ένα μοναδικό περιβάλλον με ζωντανή μουσική. Επιστρέφοντας στην Αβάνα, θα κάνουμε μια στάση στο παρατηρητήριο Λος Χασμίνες, με τη μαγευτική θέα σε ολόκληρη την κοιλάδα του Βινιάλες. Επιστροφή στην Αβάνα και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΑΒΑΝΑ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ – ΤΡΙΝΙΔΑΔ - ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΚΟΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη του Ernesto Che Guevara, Σάντα Κλάρα, που σχετίστηκε άμεσα με τον μεγάλο επαναστάτη. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο και Μουσείο του Τσε και στο Πάρκο Λεόνσιο Βιντάλ. Στην είσοδο του μαυσωλείου δεσπόζει το επιβλητικό, ύψους περίπου 7 μέτρων, μπρούντζινο άγαλμα του Κομαντάντε με το όπλο ανά χείρας (το άγαλμα τοποθετήθηκε έτσι ώστε να βλέπει προς το νότο, δηλαδή τη Λατινική Αμερική, ως συμβολισμός του οράματος του Τσε για μια παναμερικανική επανάσταση ενάντια στον ιμπεριαλισμό). Σε ανάγλυφα παρουσιάζονται στιγμές της ζωής και δράσης του Τσε ενώ το τελευταίο του γράμμα προς τον Κάστρο είναι ολόκληρο χαραγμένο σε ειδική επιγραφή. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο και αποικιακό Τρινιδάδ, την πόλη που ίδρυσαν οι Ισπανοί στις αρχές του 16ου αιώνα, και έχει ανακηρυχθεί παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO το 1986. Επίσκεψη στην κεντρική πλατεία, περιστοιχισμένη από τα υπέροχα αποικιακά κτίρια, στο Μουσείο «αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής» και στο παραδοσιακό καφενείο La Canchanchara, όπου θα απολαύσουμε το τοπικό ποτό από ρούμι, μέλι και λεμόνι που έδιναν οι αποικιοκράτες στους σκλάβους για να πάρουν δυνάμεις. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα γραφικά, πλακόστρωτα σοκάκια με τα πολύχρωμα μαγαζιά. Συνεχίζουμε για το Σιενφουέγκος, που κτίστηκε το 1819 από Γάλλους άποικους και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια σας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΚΟΣ – EL NICHO – HANABANILLA - ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΚΟΣ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τους εντυπωσιακότερους καταρράκτες του νησιού, «El Nicho», στην καρδιά της καταπράσινης οροσειράς Escambray. Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά του, που σχηματίζουν μικρές, φυσικές λιμνούλες σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Ακολούθως θα επιβιβαστούμε σε σκάφος για να απολαύσουμε μια βαρκάδα και μεσημεριανό γεύμα στην μαγευτική λίμνη Hanabanilla, που είναι περικυκλωμένη από εξωτική βλάστηση. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Σιενφουέγκος για την πανοραμική ξενάγηση της πόλης, με στάση στην κεντρική πλατεία με το κατάλευκο άγαλμα της θεάς Αθηνάς, όπου δεσπόζουν το Θέατρο Tomas Terry, το Δημαρχείο και το κλασικό κτήριο του Πανεπιστημίου. Πάνω στη θάλασσα, στη στενή χερσόνησο της «Punta Gorda» θα επισκεφθούμε το “Palacio del Valle”, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, γοτθικής, ενετικής και μαυριτανικής τεχνοτροπίας. Από τα επιβλητικά του σαλόνια, θα ανεβούμε στην ταράτσα, όπου η θέα της πόλης και του ηλιοβασιλέματος θα σας μαγέψει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΣΙΕΝΓΟΥΕΓΚΟΣ - ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ – ΚΟΛΠΟΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ – ΒΑΡΑΔΕΡΟ
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το Δελφινάριο, για να παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό show με δελφίνια που θα σας καθηλώσει. Προαιρετικά και με επιπλέον χρέωση, όσοι θέλετε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία, μπορείτε να κολυμπήσετε και χορέψτε στην κυριολεξία με τα υπέροχα αυτά θαλάσσια όντα! Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσα από το δάσος Ζαπάτα, ώσπου να αντικρύσουμε τις δαντελένιες ακτές της Καραϊβικής και τον Κόλπο των Χοίρων. (γνωστός από την αποτυχημένη απόβαση των Αμερικάνων στο νησί, το 1961). Θα κάνουμε στάση σε μια θαλάσσια όαση, όπου τα πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά σχηματίζουν ένα φυσικό ενυδρείο/πισίνα. To μέρος είναι ιδανικό για να απολαύσετε μπάνιο & snorkeling, για ποτά στο open bar αλλά και το μεσημεριανό σας γεύμα που περιλαμβάνεται. Συνεχίζουμε για τη Χερσόνησο Ζαπάτα, το μεγαλύτερο φυσικό πάρκο της Καραϊβικής, όπου στο Γκουαμά θα επισκεφθούμε τη Φάρμα Αναπαραγωγής Κροκοδείλων. Τα ζώα αυτά είναι σημαντικό κομμάτι της άγριας πανίδας της Κούβας και προστατεύονται στο φυσικό τους περιβάλλον από το ανεξέλεγκτο κυνήγι. Η σημερινή αξέχαστη μέρα υα τελειώσει στη μαγευτική παραλία του Βαραδέρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. Σημειώστε ότι όλα τα γεύματα και τα τοπικά ποτά στο ξενοδοχείο περιλαμβάνονται στην τιμή.

7η μέρα: ΒΑΡΑΔΕΡΟ (all inclusive: γεύμα, δείπνο & τοπικά ποτά)
Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τα γαλαζοπράσινα νερά σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Προσφέρονται διάφορες προαιρετικές, θαλάσσιες δραστηριότητες, ή ακόμη μπορείτε να επιλέξετε μια προαιρετική, ολοήμερη κρουαζιέρα με καταμαράν, στο κοντινό νησάκι Κάγιο Μπλάνκο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε παρέα με τα δελφίνια στον περιφραγμένο χώρο που φιλοξενούνται στην ανοικτή θάλασσα και να απολαύσετε το γεύμα σας από φρέσκα θαλασσινά. Διανυκτέρευση. Και σήμερα ότι όλα τα γεύματα και τα τοπικά ποτά στο ξενοδοχείο σας περιλαμβάνονται στην τιμή.

8η - 9η μέρα: ΒΑΡΑΔΕΡΟ – ΑΒΑΝΑ – ΜΟΣΧΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και ακολούθως μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο της Αβάνας για να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής μέσω Μόσχας, εντυπωσιασμένοι από την Κουβανέζικη κουλτούρα και τους πιο χαμογελαστούς ανθρώπους. Άφιξη στη Λάρνακα την 9η μέρα.

Τιμοκατάλογος (Οι τιμές είναι ανά άτομο)
DATESDOUBLESINGLETRIPLECHILD
(Under 12)
30/4€2185€2585€2185€1785

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Αβάνα -Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό.

Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.

Διαμονή 3 βράδια στην Αβάνα σε ξενοδοχείο 5* αστέρων με πρόγευμα.

Διαμονή 2 βράδια στο Σιενφουέγκος σε ξενοδοχείο 4* αστέρων με ημιδιατροφή.

Διαμονή 2 βράδια στο Βαραδέρο σε ξενοδοχείο 5* αστέρων με all inclusive (όλα τα γεύματα και τοπικά ποτά).

Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά.

Οκτώ (8) γεύματα ή δείπνα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ξενάγηση πόλης της Αβάνας : Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Παλιά Πλατεία, Πλατεία των Όπλων, Καθεδρική Πλατεία, «ναΐσκος» Templete και Castillo de LaFuerza Real.

Επίσκεψη στο Καπιτώλιο, πιστό αντίγραφο αυτού στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών(δεν περιλαμβάνεται είσοδος)

Είσοδος στην εντυπωσιακή Μικρογραφία (Maqueta) της Παλιάς Αβάνας

Επίσκεψη στο πειρατικό φρούριο Ελ Μόρο, σε θέση περιωπής στην είσοδο του λιμανιού και με μαγευτική θέα

Επίσκεψη στο μουσείο του ρουμιού, όπου μας προσφέρεται ποτό

Επίσκεψη στην μοναδική ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Καραϊβικής τον Άγιο Νικόλαο.

Επίσκεψη στο μεγαλύτερο παζάρι της πόλης για ψώνια

Διέλευση από το Πανεπιστήμιο της Αβάνας, την “Σύγχρονη” συνοικία του Βεδάδο με την κεντρική πλατεία Copelia και την περίφημη παραλιακή λεωφόρο Malecon, και επίσκεψη στην Πλατεία της Επανάστασης με τις τεράστιες προσωπογραφίες του Τσε Γκεβάρα και του Καμίλο Σιενφουέγκος.

Βόλτα με αυτοκίνητα – αντίκες – αριστοκρατική περιοχή Miramar-Δάσος της Αβάνας

Oλοήμερη εκδρομή στην καταπράσινη κοιλάδα Βινιάλες, στην επαρχία Πινάρ ντελ Ρίο με φαγητό μεσημεριανό

Eπίσκεψη στο παρασκευαστήριο πούρων με επίδειξη παρασκευής

Είσοδος στην Mural de la Prehistoria

Βαρκάδα στο υπόγειο ποτάμι στην Σπηλιά του Ινδιάνου

Επίσκεψη στο παρατηρητήριο ΛοςΧασμίνες με πανοραμική θέα στην κοιλάδα

Είσοδος στο πάρκο του Γκουαμά και επίσκεψη στην Φάρμα Κροκοδείλων στο Λα Μπόκα

Διέλευση από το μεγαλύτερο μαγκρόβιο δάσος της Καραϊβικής Cenaga Zapata.

Μεταφορά και στάση για μπάνιο στον κόλπο των Χοίρων (Giron): μια θαλάσσια όαση, όπου τα πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά σχηματίζουν ένα φυσικό “ενυδρείο- πισίνα”, ένα μέρος ιδανικό για μπάνιο & snorkeling, για ποτά στο openbar αλλά και για θαλασσινούς μεζέδες

Ξενάγηση στην πόλη του Σιενφουέγκος περνώντας από το θέατρο Tomas Terry

Επίσκεψη στο “Palacio del Valle”, ένα άκρως εντυπωσιακό κτήριο 100 ετών, πάνω στη στενή χερσόνησο της «Punta Gorda»

Επίσκεψη στο Δελφινάριο με show και δυνατότητα κολύμβησης με δελφίνια

Ξενάγηση στο γραφικό Τρινιδάδ

Είσοδος στο μουσείο του Τρινιδάδ

Επίσκεψη στο παραδοσιακό καφενείο, La Canchachara με ένα ποτό

Είσοδος και μπάνιο στους εντυπωσιακότερους καταρράκτες του νησιού, Ελ Νίτσο, στην καρδιά της καταπράσινης οροσειράς Εσκαμπρέι

Βαρκάδα με σκάφος στη λίμνη Χαναμπανίλια και μεσημεριανό φαγητό

Επίσκεψη στην πόλη του Τσε, Σάντα Κλάρα και στο μαυσωλείο.

Οι μετακινήσεις συνοδεύονται από ελληνόφωνους τοπικούς ξεναγούς και εκτελούνται με πολυτελή λεωφορείο / minibus / αυτοκίνητα , ανάλογα με τις συμμετοχές στο ταξίδι.

Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διαμονή στην Κούβα πλήν των ελεύθερων μερών στο Βαραδέρο.

ΦΠΑ .

Δεν Περιλαμβάνονται

Έξοδα Βίζας €35 το άτομο

Υποχρεωτική ασφάλιση σύμφωνα με τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της Κούβας €60 το άτομο.

Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

Ποτά στα φαγητά

Ότι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημαντικές Πληροφορίες

Η ροή του ημερήσιου προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλειφθεί καμιά υπηρεσία.

Εάν απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στους καταρράκτες El Nicho ή το Δελφινάριο δεν λειτουργεί, τότε θα προσφέρονται άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες.

Στο ξενοδοχείο στο Σιενφουέγκος επειδή δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια ή δίκλινα με έξτρα κρεβάτι, θα δίνονται ένα δίκλινο και ένα μονόκλινο με συνολική επιβάρυνση €200.

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού 50 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου τώρα.
© 2011 Xenos Travel by Royal Holidays. All Rights Reserved. Designed and developed by Polymedia
Powered by Polymedia Business Manager